Leverancier van optische transportsystemen PacketLight Networks werkt samen met kwantumbeveiligingsspecialist ID Quantique (IDQ). Het resultaat is de toevoeging van IDQ’s QRNG-chip (quantum random number generator) om de beveiligingsmogelijkheden van PacketLight’s PL-4000x-lijn te upgraden voor 400G-metro- en 200G-langeafstandstoepassingen en datacenterinterconnect.

PL-4000x-systemen met kwantummogelijkheden omvatten de PL-4000M 400-Gbps muxponder en PL-4000T 1,6 Tbps transponder/muxponder. Beide zijn 1U modulaire platforms met geïntegreerde mux/demux, versterkers en optische schakelaar. Ze bieden ingebedde Layer-1 GCM-AES-256-codering met behulp van Diffie-Hellman-sleuteluitwisseling met elliptische curve. De toevoeging van IDQ’s QRNG-chip, die kwantumcoderingssleutels genereert, maakt nu echter hogere beveiligingsniveaus mogelijk. IDQ’s QRNG-chips zijn ontworpen om sleutels te genereren met aantoonbaar onbevooroordeelde en onvoorspelbare willekeur met hoge entropie vanaf het eerste bit, van de opnameruis van een lichtbron die is vastgelegd door een CMOS-beeldsensor. De technologie is gepatenteerd. PacketLight is in staat om de chip toe te voegen terwijl het minimale bordruimte en extra stroom verbruikt.

“Gegevensbeveiliging is het belangrijkste aspect geworden in datacenterconnectiviteit via glasvezel- en DWDM-netwerken”, zegt Koby Reshef, CEO van PacketLight Networks. “Door samen te werken met IDQ kunnen we onze coderingsoplossing verbeteren en voldoen aan de FIPS- en CC-vereisten voor willekeurig genereren van sleutels.”

“We zijn verheugd om te zien dat PacketLight de stap heeft gezet om deze technologie (QRNG) te integreren om hun eindklant beter van dienst te kunnen zijn en om beveiliging naar een nieuw niveau te brengen”, voegt Grégoire Ribordy, CEO en mede-oprichter van IDQ toe. “Het genereren van sterke sleutels uit een betrouwbare entropiebron is de hoeksteen van elk beveiligingssysteem.”

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor meer details en een oplossing op maat!

Neem contact op voor meer informatie