Optics

“Pluggable Optical transceivers” ook wel “Optics”, zijn de basis bouwstenen van optische netwerken. Hun functie is het verzenden en ontvangen van optische signaal over glasvezel. Het wisselbaar maken van de optic was een grote stap voorwaarts naar flexibiliteit van de optische interfacing van netwerk hardware. Het heeft niet alleen het assortiment van fabrikanten verkleint, netwerk ontwerpers hebben nu toegang tot een breed aanbod van mogelijkheden in termen van afstand en glasvezeltype.

Klik hier voor een korte geschiedenis van Optical Transceivers

Optics, zijn gestandaardiseerd en kunnen gebruikt worden in verschillende type hardware zoals switches, routers en servers van verschillende fabrikanten. De optische signalen die worden ondersteund door de Optic kunnen variëren in eigenschappen afhankelijk van het type netwerk, gegevenssnelheid en werkzame afstand.

De Optics komen in verschillende formaten voor, zoals SFP (Small Form-factor Pluggable tranceiver), XFP (10 Gigabit Small Form-factor Pluggable transceiver), SFP+ (enhanced Small Form-factor Pluggable transceiver), CFP (C form-factor pluggable), and QSFP (Quad, 4-channel, Small Form-factor Pluggable).

SFP

Opticonnect biedt een serie SFP (Small Form-factor Pluggable) tranceivers voor communicatie over glasvezel met datasnelheden tot 4,25Gbps en afstanden tot 160km. De Dual Fiber Optics zijn gestandaardiseerd en kunnen worden toegepast in verschillende type hardware; Switches, routers en servers van verschillende fabrikanten.

Lees meer

SFP+

Opticonnect biedt een serie SFP+ (Small Form-factor Pluggable +) transceivers voor communicatie over glasvezel met datasnelheden tot 16Gbps en afstanden tot 80km. De SFP+ Optics zijn gestandaardiseerd en kunnen worden toegepast in verschillende type hardware; Switches, routers en servers van verschillende fabrikanten.

Lees Meer

XFP

Opticonnect biedt een serie XFP (eXtended Form-factor Pluggable) transceivers voor communicatie over glasvezel met datasnelheden tot 10Gbps en afstanden tot 80km. De XFP Optics zijn gestandaardiseerd en kunnen worden toegepast in verschillende type hardware; switches, routers en servers van verschillende fabrikanten.

Lees Meer

QSFP+

Opticonnect biedt een serie QSFP+ (Quad, 4-channel,Small Form-factor Pluggable +) transceivers voor communicatie over glasvezel met datasnelheden tot 40Gbps en afstanden tot 40km. De QSFP+ Optics zijn gestandaardiseerd en kunnen worden toegepast in verschillende type hardware; Switches, routers en servers van verschillende fabrikanten.

Lees meer

QSFP28

Opticonnect biedt een serie QSFP28 (Quad, 4-channel,Small Form-factor Pluggable ) transceivers voor communicatie over glasvezel met datasnelheden tot 100Gbps en afstanden tot 30km. De QSFP28 Optics zijn gestandaardiseerd en kunnen worden toegepast in verschillende type hardware; Switches, routers en servers van verschillende fabrikanten.

Lees Meer

CFP / CFP2 / CFP4

Opticonnect biedt een serie CFP / CFP2 / CFP4 (C Form-factor Pluggable) transceivers voor communicatie over glasvezel met datasnelheden tot 100Gbps en afstanden tot 80km. De CFP Optics zijn gestandaardiseerd en kunnen worden toegepast in verschillende type hardware; Switches, routers en servers van verschillende fabrikanten.

Lees meer

Tunable WDM

De meeste WDM-systemen zijn tegenwoordig gebaseerd op optische zendontvangers met een vaste golflengte of lambda, dat betekent: een reserve voor elke golflengte die wordt gebruikt. Tunable Optical Transceivers zijn de oplossing om reserveonderdelen te verminderen. Tunable betekent de mogelijkheid om de golflengte van de zendontvanger op locatie aan te passen aan de vereiste lambda.

Lees Meer

Single fiber Optics(BiDi)

Single Fiber of Bidirectional (BiDi) Optics versturen en ontvangen data over één enkele vezel.

Lees meer