Opticonnect

Opticonnect Systems B.V., is een aanbieder van optische netwerkapparatuur met een missie. De missie van Opticonnect is het vereenvoudigen van de planning,  installatie en onderhoud van complexe optische netwerken. Dit wordt gerealiseerd door het ontwikkelen van gebruikersvriendelijke producten, het verstrekken van adequate informatie en transparante ondersteuning.

In de hedendaagse telecommunicatiemarkt is communicatie over glasvezel gemeengoed en zijn optische transport oplossingen in veel variaties verkrijgbaar. Opticonnect onderscheidt zich in deze markt door het aanbieden van innovatie oplossingen voor glasvezelcommunicatie met korte levertijden, eenvoudige installatie, gratis ondersteuning en levenslange garantie op haar WDM producten.

Opticonnect’s productaanbod varieert van WDM multiplexers, SFP’s, XFP’s, SFP+, QSFP’s en CFP’s voor dual fiber, single fiber en alle WDM kleurenschema’s tot kabels, patchpanelen, patchkabels en diverse andere materialen om uw netwerk compleet te maken.

Bekijk hier het assortiment van Opticonnect

Gepatenteerde systemen

In het streven om de implementatie van glasvezel netwerken eenvoudiger te maken heeft Opticonnect Singletrace ontwikkeld, dit is een revolutionair single fiber WDM systeem met enkel  voordelen. SingleTrace biedt lagere implementatiekosten, lagere managementkosten en lagere operationele kosten.

Single Fiber

Door de ontwikkeling van SingleTrace, gelooft Opticonnect in single fiber oplossingen. De reden? Bijna al het data verkeer met een afstand korter dan 80km kan getransporteerd worden over één vezel in plaats van twee vezels en door gebruik te  maken van één vezel neemt het risico op patchfouten direct af. Voor zowel MultiMode als SingleMode vezels zijn single fiber optics beschikbaar met de keuze uit alle golflengtes. Wanneer het gaat om een verbinding tussen een server, een switch of een DWDM systeem, Opticonnect heeft een kostenbesparende oplossing beschikbaar.

Meer informatie?

Vul uw gegevens hieronder in en we nemen contact met u op!

Contact