Vodafone heeft met succes een live netwerktest in Spanje voltooid met de door Facebook ontworpen Voyager optische “whitebox” als onderdeel van zijn bijdrage aan het Telecom Infra Project (TIP). Een toegenomen vraag naar data leidt tot de behoefte aan een meer schaalbare en kosteneffectieve infrastructuur. Om die uitdaging op te lossen, hebben telecomexploitanten een combinatie van connectiviteit en schaalbare en kosteneffectieve glasvezel gebaseerde infrastructuur nodig.

Facebook ontwikkelde een nieuwe open-systeembenadering, Open Packet DWDM, die gecombineerde pakket- en DWDM-technologie gebruikt voor metro- en lange afstands optische transportnetwerken. Het maakt een scheiding van software en hardware mogelijk en is gebaseerd op open specificaties, zodat elke leverancier van pakket- of DWDM-systemen, componenten of software kan bijdragen. Open Pakket DWDM werd door Facebook ingebracht bij TIP, een open source hardwareconsortium, en werd gebruikt om het Voyager-transponderplatform te ontwikkelen.

Het doel van de live proef was om de toekomst van het toepassen van een gedesaggregeerd model op optische netwerken te demonstreren en om meer flexibiliteit te bieden voor het verwerken van de realtime scenario’s met behulp van Voyager, in combinatie met een software gedefinieerde netwerk (SDN) controller.

Met behulp van Voyager in combinatie met een netwerkbesturingssysteem dat is ontwikkeld door Cumulus Networks, de netwerkorkestratie van NetOS® van Zeetta Networks en met de ondersteuning van ADVA als een van de architecten van het platform, heeft de proef aangetoond hoe Voyager kan worden geïmplementeerd via een bestaande optische infrastructuur, een capaciteit van 800 Gbit / s per rekeenheid leveren en dankzij SDN, de systeemmodulatie dynamisch aanpassen naarmate de vezelomstandigheden veranderen.

Neem contact met ons op voor meer informatie