Ultraflexibele techniek maakt 400GbE-transport mogelijk over een verbinding van 2.844 km op een bestaand onderzoeks- en onderwijsnetwerk.

ADVA (FSE: ADV) heeft vandaag aangekondigd dat CSC – IT Center for Science, dat het Finnish University and Research Network (FUNET) beheert, 400 Gbit / s over zijn bestaande langeafstandsnetwerk heeft getransporteerd met behulp van de ADVA FSP 3000 TeraFlex ™. De proeven effenen de weg voor supersnelle toegang tot de Finse supercomputers en kunnen een grote boost geven aan de Europese onderzoeks- en onderwijsgemeenschap. Ze toonden ook aan dat de terminal 1200Gbit/s kanalen kan vervoeren voor het transport van 3x 400GbE via een live meshed ROADM-infrastructuur. Bovendien lieten de proeven zien hoe TeraFlex ™ de spectrale efficiëntie in elk open-lijnsysteem maximaliseert. Door gebruik te maken van de ultraflexibele modulatie en adaptieve baudrate-mogelijkheden van de terminal, behaalde FUNET ook nieuwe niveaus van bandbreedte-efficiëntie – en kon daardoor de opex aanzienlijk verminderen – voor 400GbE-, 100GbE- en lagere-snelheidsservices.


De tests van FUNET onderstrepen het vermogen van de ADVA FSP 3000 TeraFlex ™ om de capaciteit van bestaande langeafstandsnetwerken enorm te vergroten. De energiezuinige 1RU-terminal maakt kanalen tot 1200 Gbit / s mogelijk voor 3x 400 GbE-services en een totale capaciteit van 3,6 Tbit/s. Met behulp van netwerktelemetrie, software gestuurde fractionele QAM-modulatie en adaptieve baudrate-mogelijkheden kan de oplossing op elk punt in het netwerk zorgen voor maximale spectrale efficiëntie. Dit stelt operators in staat gebruik te maken van eerder ongebruikt optisch spectrum, zodat de ingezette infrastructuur kan worden gebruikt om veel meer gegevens te transporteren. Naast het slagen met 600Gbit/s transport over 278km en met 400Gbit/s over 2.844km, toonden de proeven de kracht van het benutten van granulaire stappen in modulatie met snelheden van 300Gbit/s over 4.681km.

Download Datasheet

Neem contact met ons op voor meer informatie