Op de hielen van zijn debuut in 2019 kondigde de Quad Small Form Factor Pluggable Double Density 800 (QSFP-DD800) Multi Source Agreement (MSA) -groep vandaag de release aan van een nieuwe hardwarespecificatie voor de QSFP- DD800 transceiver vormfactor. De MSA-groep is opgericht ter bevordering van de ontwikkeling van snelle QSFP-modules met high density die 800 Gbps-connectiviteit ondersteunen en omvat de volgende sponsors: Broadcom, Cisco, II-VI, Intel, Juniper Networks, Marvell, Molex en Samtec.

De QSFP-DD800 MSA is gericht op de volgende generatie van de QSFP-moduleserie. De nieuwe QSFPDD800 1.0-specificatie is bedoeld als aanvulling op de bestaande QSFP-DD 5.0-specificatie. Omdat signaalintegriteit en thermische prestaties noodzakelijk blijven, zijn de zendontvangerpads geoptimaliseerd om de signaalintegriteit te verbeteren voor 100 Gbps prestaties per baan zonder de compatibiliteit met eerdere versies te beïnvloeden. De nieuwe specificatie definieert bovendien een nieuwe 2 × 1 connector / kooi, met bekabelde bovenste poorten als een optie om problemen met signaalverlies aan te pakken die verband houden met traditionele PCB’s. Wat de toekomst betreft, zullen QSFP-DD800-promotors blijven werken aan nieuwe connector- / kooivarianten, waaronder 2 × 1 SMT-versies die werken op 100 Gbps per baan.


“In de korte tijd dat onze groep heeft samengewerkt, zijn we verheugd deze eerste specificatie te introduceren voor de volgende generatie van de QSFP-familie van modules”, zegt Scott Sommers, covoorzitter van de QSFP-DD800 MSA. “Signaalintegriteit en thermische beheer blijft een uitdaging voor de optische communicatie-industrie, onze MSA-groep heeft er alle vertrouwen in dat haar oplossingen zullen voldoen aan prestatiebehoeften. ”

“Met hun superieure systeemintegratie en ontwerpflexibiliteit blijven QSFP-modules de hoeksteen bij het bouwen van volgende generatie netwerken en netwerkapparatuur, vooral nu de poortsnelheden toenemen tot 800G”, zegt Mark Nowell, medevoorzitter van de QSFP-DD800 MSA. “Bovendien bieden hun mogelijkheden om de bandbreedtedichtheid van switches en routing te verhogen zonder de achterwaartse compatibiliteit met QSFPDD-, QSFP56- en QSFP28-modules op te offeren netwerkexploitanten enorme commerciële en operationele voordelen.”

De QSFP-DD800 MSA-groep kondigt ook aan dat het zal fungeren als incubator, in samenwerking met de QSFP-DD MSA, om specificaties aan die groep te verstrekken met de bedoeling dat deze wordt opgenomen in de QSFP-DD-specificaties. Daarom worden bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname aan en deelname aan QSFP-DD800-ontwikkeling aangemoedigd om lid te worden van de QSFP-DD MSA.

Neem contact met ons op voor meer informatie