Kritische toepassingen vereisen een nauwkeurige tijdsynchronisatie. Slimme netwerken, telecommunicatie en netwerken van nutsbedrijven zijn voorbeelden van netwerken die bescherming nodig hebben  tegen GNSS-kwetsbaarheden. De ADVA timing oplossingen zijn gericht op de vraag naar timing met 10G-poorten en slimme multi-band GNSS-ontvangers.

ADVA heeft een unieke set van edge, server en access network synchronisatie-apparaten met verbeterde mogelijkheden voor de volgende generatie applicaties zoals 5G. De nieuwste OSA oplossingen (Oscilloquartz) bieden een antwoord op de belangrijkste uitdagingen voor een breed scala aan industrieën, door nieuwe niveaus van nauwkeurigheid voor de timing van netwerken te bieden.

De OSA 5400 series (Syncmodule en Timecard) bieden nauwkeurige fase-, frequentie- en tijd-van-dag synchronisatie en kunnen worden gebruikt voor time-as-a-service toepassingen. Voor het eerst kunnen communicatie dienstverleners, ondernemingen, omroepnetwerken en energiebedrijven synchronisatietechnologie inzetten met multi-band GNSS-ontvangers voor de nauwkeurigheid van nanoseconden.

De OSA 5400 series maken gebruik van in-service synchronisatie sondering, assurance en innovatieve GNSS assurance mogelijkheden. De producten bieden ondersteuning voor acht (upgradable) 10Gbit/s poorten, waardoor de schaal en efficiëntie die nodig is voor de volgende generatie smart grids, industriële toepassingen en 5G-connectiviteit wordt gewaarborgd.


ADVA’s Oscilloquartz OSA 5400 Syncmodule, Timecard, Precision Time Protocol (PTP)
“Onze nieuwste oplossingen bouwen voort op het grote succes dat we hebben geboekt met onze productlijn voor synchronisatie. Nu kunnen edge- of datacenterserver en operators gebruik maken van de kracht van multi-band GNSS ontvangers om zeer nauwkeurige, UTC-traceerbare timing te leveren. Dat maakt de beschikbaarheid en precisie mogelijk die essentieel zijn voor de diensten van morgen”, zegt Nir Laufer, senior director, product line management, Oscilloquartz, ADVA. “Door de functie set van onze edge-technologie uit te breiden, stellen we CSP’s in staat om soepel over te stappen op de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid die vereist zijn voor 5G en tegelijkertijd maken we het mogelijk om onze unieke innovatie te gebruiken in een breed scala van verticals. Met ondersteuning voor 10Gbit/s, 1Gbit/s interfaces en hardware timestamping, zijn onze access timing producten het summum van toekomstbestendige, ruimtebesparende synchronisatie”.

De OSA 5400 serie is een zeer flexibele oplossing voor de synchronisatie van toegangsnetwerken die compacte en kosteneffectieve distributie en zekerheid van de timing biedt. De OSA 5422 bijvoorbeeld is ontworpen voor de meest extreme omstandigheden. Hij voldoet aan strenge frequentie- en fase synchronisatie-eisen, levert de beste holdover-prestaties van alle edge-apparaten op de markt en ondersteunt meerdere legacy-interfaces zoals BITS en IRIG. Beide oplossingen zijn gericht op nieuwe ITU-T-specificaties, waaronder voor klasse A en B PRTC’s, ePRTC’s met strikte holdover-vereisten en de nieuwe verbeterde klasse C en D border klokken. Zij beschikken ook over GNSS-ontvangers met meerdere banden en meerdere sterrenbeelden die de ionosferische vertragingsvariatie veel kostenefficiënter overwinnen dan concurrerende oplossingen die gebruik maken van hoogwaardige rubidium-oscillatoren. De OSA 5412 en 5422 ondersteunen meerdere PTP-profielen, NTP en SyncE met het hoogste aantal 1/10GbE-poorten op de markt. Bovendien zijn beide apparaten ontworpen met een optioneel OLED-display en met hot-swappable modules en voedingen die gemakkelijk in het veld kunnen worden geüpgraded.

“Access-klokken moeten voldoen aan strengere eisen voor nauwkeurigheid en betrouwbaarheid dan ooit tevoren en veel industrieën hebben hun eigen specifieke set van strenge timingsvereisten. Daarom hebben we ADVA Oscilloquartz in ons portfolio van edge- en access-netwerk synchronisatie oplossingen voor de specifieke uitdagingen van het 5G- en IOT-tijdperk”, aldus Luc Niggebrugge, Directeur Netways. “De ADVA OSA 5400 series beantwoorden aan de meest urgente timing behoeften van bedrijfskritische infrastructuren in alle branches. Ze bieden nanoseconde precisie, een overvloed aan fan-out interface-opties en operationele eenvoud dankzij de beheer- en monitoringmogelijkheden met Sync Director. Exploitanten van onder andere broadcast, gezondheidszorg, financiële netwerken hebben nu een eenvoudig en betaalbaar pad naar de volgende-generatie-timing”.

Wilt u ook de beste timing in uw netwerk realiseren neem dan contact op met Netways Europe bv voor meer informatie en implementatie.

Neem contact met ons op voor meer informatie