ADVA (FSE: ADV) heeft de open, ultra-hoge capaciteit FSP 3000 TeraFlex ™ aangekondigd welke ervoor zorgt dat bestaande optische netwerken tot wel 30 keer meer verkeer kunnen transporteren. Door CSP’s in staat te stellen capaciteit te vergroten zonder grote upgrades van het optical line system (OLS), speelt de verbeterde technologie in op de dringende behoefte aan meer bandbreedte ondanks aanzienlijke ruimte- en kostenbeperkingen. De FSP 3000 TeraFlex ™ kan de bandbreedte voor elke infrastructuur maximaliseren met behulp van nieuwe fractionele QAM-mogelijkheden. Deze ondersteunen ultraflexibele bandbreedtemodulatie voor optimale prestaties in brownfield- en subsea-netwerken van alle afstanden. De oplossing zal worden tentoongesteld in NGON en DCI World in Nice, Frankrijk, van 21 tot 23 mei.

Uitdaging

“De CSP’s van vandaag staan ​​voor een grote uitdaging. Met het enorme verkeer en slechts marginale omzetstijgingen, moeten ze een manier vinden om jaarlijks ongeveer 30% meer gegevens te verwerken zonder extra ruimte, extra investeringen of tijd voor een systeemrevisie. De uiterst flexibele FSP 3000 TeraFlex ™ biedt deze mogelijkheid. Het is de ideale technologie om meer waarde uit bestaande netwerken te persen zonder grote investeringen, “aldus Stephan Rettenberger, SVP, marketing en investor relations, ADVA. “Tot nu toe hadden traditionele 50 GHz-rasters een snelheidslimiet van 100 Gbit / s. 200 Gbit / s was mogelijk over korte afstanden, maar het kon eenvoudigweg niet de afstand afleggen. Nu, met de fractionele QAM-mogelijkheden van onze FSP 3000 TeraFlex ™, kan 300 Gbit / s worden gerealiseerd op alle metro links zonder de OLS te upgraden. En tot 600 Gbit / s wordt mogelijk in 100 GHz-rasters. Bovendien kan deze enorme capaciteitsverhoging niet eenvoudiger of kosteneffectiever zijn. ”

De FSP 3000 TeraFlex ™ is een 1RU-platform dat superkanalen tot 1200 Gbit/s en een totale capaciteit van 7.2Tbit/s mogelijk maakt. De ultracompacte footprint en het open API-ontwerp bieden een ongeëvenaarde dichtheid en interoperabiliteit. En met zijn nieuwe mogelijkheden tilt het de flexibiliteit naar een nieuw niveau. De FSP 3000 TeraFlex ™ optimaliseert nu alle optische paden over elke afstand en zorgt voor de laagste kosten per bit voor elk netwerk. Dit wordt bereikt door gefractioneerde QAM-modulatie, die schakelt tussen lagere en hogere schema’s voor maximale spectrale efficiëntie, waardoor de capaciteit aanzienlijk wordt vergroot of het bereik van geïnstalleerde verouderde infrastructuur wordt uitgebreid. Dit transformeert bestaande carriernetwerken, met die ontworpen voor 10Gbit / s-kanalen die 30 keer meer verkeer kunnen vervoeren en 50% beter presteren dan upgrades op basis van 200Gbit/s.

Techniek

“De FSP 3000 TeraFlex ™ maakt gebruik van de AC1200-module van Acacia, gebaseerd op onze Pico coherent DSP ASIC, om een ​​flexibele transmissieoplossing te leveren die is ontworpen om een ​​breed scala van multi-haul-toepassingen aan te pakken door gebruik te maken van 3D-vormgevingsfuncties, waaronder fractionele QAM-modulatie en adaptieve baudrate-mogelijkheden. Voor CSP’s zijn wij van mening dat dit zich vertaalt in verbeterde prestaties, evenals een verbeterde netwerk- en poortefficiëntie, wat helpt om capex- en opex-besparingen mogelijk te maken “, aldus Eric Fisher, vice-president voor wereldwijde verkoop, Acacia Communications. “We zijn enthousiast over de mogelijkheid om samen te werken met het ADVA-team op de FSP 3000 TeraFlex ™ en we kijken ernaar uit  CSP’s te helpen door een gedifferentieerde oplossing te ondersteunen.”

Neem contact met ons op voor meer informatie